Choď na obsah Choď na menu
 


Peletky SMREK-BUK

Smrekové pelety sú druh palivových granúl vyrobených zo smrekového dreva. Pelety sú kompaktné a vo forme valcov často o priemere 6-8 mm a dĺžke približne 10-30 mm. Výroba pelet zahŕňa proces lisovania jemne rozdrobených drevených pilín za vysokého tlaku a teploty. Pri tomto procese sa drevené piliny stláčajú do tvaru pelety bez použitia lepidiel alebo chemikálií, pretože prírodné lignínové látky obsiahnuté v dreve poslúžia ako prirodzené viazivo.

Smrekové pelety sú populárnym palivom pre domáce kotle a pece na vykurovanie, a to z niekoľkých dôvodov:

  1. Ekologické: Drevo je obnoviteľný zdroj energie, a preto sú pelety považované za ekologické palivo s nízkou uhlíkovou stopou.

  2. Efektívne: Pelety majú vyššiu hustotu a vyššiu energetickú hodnotu v porovnaní s bežným dreveným palivom, čo umožňuje dlhšie a účinnejšie vykurovanie.

  3. Čistota: Pelety produkujú menej popola a emisií ako iné palivá, čo znižuje množstvo údržby a čistenia potrebného pri kúrení.

  4. Pohodlie: Pelety sa ľahko skladujú a manipulujú, a ich dávkovanie do kotla môže byť automatizované, čo zjednodušuje používanie.

Je dôležité používať len kvalitné pelety, aby sa zabezpečila efektivita a spoľahlivosť vykurovacieho systému. Odporúča sa dodržiavať odporúčania výrobcu kotle alebo pece ohľadom používania konkrétneho typu pelet a údržby.

Pelety zo smrekového  drevo A1 predaj píla Šebastovce - Košice.

CENA - 1t/380 EUR

 

Cena - 5,75 EUR/ 15 kg

             Podľa výberu

Ceny sú uvedené s DPH.

 

Pelety borovicové:

 

CENA - 1t/330 EUR

Cena - 4,95 EUR/ 15 kg

             Podľa výberu

Ceny sú uvedené s DPH.

 

EKOPELETY SVETLÉ   ENplus A1       z mäkkých drevín (ø 6mm, 15kg/bal),    
Ideálne čisté pre automatizované kúrenie

                                                                 eco-biomass-350.jpg

Drevené ekologické pelety sú vyrobené z obnoviteľných zdrojov bez chemických prísad a bez lepidiel. Nedechtujú a nezanášajú komín a majú úplne minimálnu popolnatosť. Pelety a  Ekopelety môžeme rozdeliť podľa suroviny na svetlé a tmavé. O farbe aj kvalite peliet rozhoduje to, z akej dreviny sa ekopeleta vyrobila a aký bol v surovine podiel kôry.
Svetlé pelety sú z kvalitnejších odkôrnených drevín, majú svetlohnedú farbu, (podľa podielu smrekových pilín až do biela, alebo borovicových pilín viac do hneda, alebo pilín buk/dub viac do šeda). Rozhodujúce je, že neobsahujú čiastočky kôry.

ekoenergie-qy7djoztqqp3wrrgzccbi_w88etkamx0.jpg

POZOR! Hlavný rozdiel medzi "tmavými" a "svetlými" peletami nie je iba tmavá farba, ale predovšetkým obsah kôry, kôrových častíc a s tým súvisiaca vyššia popolnatosť.
Tmavé pelety sú vyrobené z pilín z neodkôrnených drevín a majú výrazne tmavohnedú farbu s viditeľným veľkým obsahom čiastočiek kôry.
 

Výhrevnosť:  18,5 MJ/kg 
Zvyšk. popol:    smrekové iba do 0,28 - 0,38, bukové iba do 0,58 %
                      (Certifikát ENplus A1 stanovuje pre svetlé pelety popolnatosť do 0,70 %.)

Priemer:         6 mm, 8 mm 
Zlisovanie:       1 220 kg/ m3

Obsah vody:    7,8 - 8,8 %

images--1-.jpg

Určenie: 
Ekopelety sú priamo určené na vykurovanie domov, chát a chalúp, do peletovacích kotlov, sezónne aj celoročne.
Balenie: 2
5 kg vrecká/ na palete 40 balení, 1 pal = 1,00 t; 15 kg vrecká/ na palete 70 balení; 10 kg vrecká/ na palete 105 balení;  tj. 1 PAL = 1,050 t.